Elektroubijači insekata

Elektro – ubijači insekata (electric fly killer – EFK ) su uređaji za električno uništavanje letećih insekata.
elektroubijači letećih insekata

Fluorescentne UV lampe u uređaju UV svjetlošću koju proizvode privlače leteće insekte do ljepljivih površina ili mreže pod naponom koja ih ubija, a ubijeni insekti padaju na dno uređaja u zatvorenu posudu i ne rasipaju se u prostor. Posuda se na vrlo jednostavan način izvadi iz uređaja radi čišćenja.

Uređaji s mrežom pod naponom su ekonomičniji jer ne zahtjevaju dodatne troškove kao uređaji s ljepljiovim pločama kod kojih se ovisno o popunjenosti ljepljivih ploča insektima iste zamjenjuju, što zahtjeva dodatne troškove.

Idealna pozicija za instalaciju EFK uređaja je na najtamnijem mjestu prostorije, udaljen od prozora i sunčanih zraka ali i izvora umjetnog svjetla. Pravilan odabir pozicije uređaja znatno pridonosi efikasnosti. Uređaj mora biti u uporabi 24 sata na dan.

Elektroubijači pogodni za instalaciju na zidu, stropu ili samostojeći namijenjeni su za upotrebu unutar objekata raznih namjena kao što su npr. ugostiteljski, trgovački, objekti za promet i proizvodnju hrane, prostorije za javnu uporabu te u domaćinstvima.

U ponudi imamo modele EFK uređaje INCECT – O - CUTOR renomiranog vodećeg svjetsklog proizvođača proizvođača koji se međusobno razlikuju po broju UV lampi, snazi, te načinu uništavanja insekata, ljepljive ploče, el. mreža. Prilikom odabira uređaja neophodno je utvrditi površinu prostora koji se želi zaštititi.

U ponudi su modeli pogodni za instalaciju na zidu, stropu ili samostojeći. Zahvaljujući svojoj izradi od inoxa isti su nekorozivni i uz redovno održavanje garantiraju dugi vijek korištenja.

pošalji upit